Foredrag om Udbryderkongen Carl August Lorentzen

Baggrund:

I 2015, kort tid før bogen om min berømte grandonkel Carl August Lorentzen blev udgivet, begyndte jeg at holde foredrag om Carl Augusts eventyrlige liv. I marts 2015 stod jeg for første gang foran publikum med dette foredrag på Lions Park i Nærum. Det blev gudskelov en succesoplevelse, der siden da har resulteret i en lang række foredrag over det ganske land.

Foredraget: 

Jeg besøger pensionistforeninger, Ældresagen, menighedshuse, aftenskoler og andre foreninger og fortæller den spændende historie om Carl August Lorentzen, Danmarks mest berømte flugtkonge. Ved hjælp video og dias bliver deltagerne ført ind i et ganske særligt menneskes liv, en kriminel, men også en charmør, som politiet kaldte en gentlemantyv. Han var kunstnerisk, gavmild, underholdende og ikke mindst humoristisk. Altid parat til at gøre grin med det bedre borgerskab og politiet. Ikke destomindre holdt de af ham.

Foredraget var ca. halvanden time. Det eneste, der er brug for er et lærred og et lydanlæg og et veloplagt publikum.

Skriv gerne for yderligere oplysninger til forlaget@claramundi.dk 

En lille anmeldelse af foredraget om Udbryderkongen på Østbirk Bibliotek den 6. april 2016:

Jan P. Skaarup leverede et hjertegribende foredrag om Carl August Lorentzens liv og forvandling fra fattig baggårdsdreng i København til Danmarks mest kendte udbryderkonge.Foredraget gav et spændende indblik i et liv der – indimellem de mange fængselsophold – også levedes i sus og dus. Man fik et godt indblik i de problemer, man havde i starten af det 20. århundrede, og som ikke var så forskellige fra dem, vi slås med i dag.

Det var en fængende og meget interessant aften på Østbirk Bibliotek.

Tak for et godt foredrag

Hilsen Lene Holmelund Danielsen

Foredraget Tab og Vind med samme krop

Baggrund:

I 2016 gik jeg gennem en sundhedsvækkelse, en aha-oplevelse, hvor jeg pludselig opdagede, at jeg fysisk og psykisk var påvirket af et skrantende helbred og en del for mange kilo, især på maven. 

Jeg besluttede mig for at gøre noget ved det, hvilket ikke gik særlig stærkt, men da jeg efterfølgende mødte en meget viljestærk og sundhedsbevidst kvinde, der senere blev min hustru, kom der helt andre boller i suppen. I løbet af ikke særlig lang tid, havde jeg tabt 18 kilo. 

Denne rejse ud af overvægtens omfavnelse, der blandt andet betød, at jeg kunne slippe blodtryksdæmpende medicin, skrev jeg efterfølgende en bog om: “Tab og Vind med samme krop”, der er en inspirerende slankebog, en “true story”, men også krydret med reelle facts om livsstilssygdomme og andre informationer bekvemme at have i en tid, hvor det for manges vedkommende er en god ide, at gøre noget ved helbredet, inden det er for sent.

Foredraget:

Foredraget underholder og inspirerer og fortæller en god historie om, hvordan det er muligt, uden de helt store anstrengelser, at komme af med nogle af de overflødige kilo. Der er ingen pegefingre, og det er heller ikke et tørt videnskabeligt baseret foredrag. Det er blot en inspirerende og underholdende historie om en af tidens trends.

Foreholdet varer halvanden time og kræver kun lærred og lydanlæg.